Hoppa till sidans innehåll

Svensk mästare i bänkpress

28 NOV 2016 00:31
Under helgen har svenska mästerskapen i bänkpress för ungdomar, juniorer och veteraner gått av stapeln i Gnosjö. På plats hade klubben en lyftare, Julia Nygren som enkelt plockade hem segern i U -84 samt införskaffade sig ett svenskt ungdomsrekord.
  • Skapad: 28 NOV 2016 00:31

Julia är 17 år gammal och den yngsta licensierade lyftaren klubben har. Hon har nyligen börjat träna bänkpress i tröja och gjorde sin första tävling i bänkpress med utrustning på bänkpress-DM tidigare i höstas. Då flög 82,5 kg upp, 22,5 kg över gällande svenskt ungdomsrekord. Sedan 2016 få man endast sätta svenska rekord på SM-tävlingar, därför bar det av till Smålands skogar för att slå det gamla rekordet.

Med ett ingångslyft på 82,5 kg var guldet samt det svenska rekordet säkrat. Andra försöket på 85 kg ville inte riktigt hela vägen. Till tredje och sista försöket lastades 88 kg på stången, inte heller det ville samarbeta idag. Bänkpress med utrustning är för de som inte provat själva lite av ett lotteri, det beskrivs av vissa som att balansera en kanonkula på lillfingret. Ibland när utrustningen inte sitter riktigt rätt så kan det tjorva ordentligt. Hursomhelst gjorde Julia en otrolig insats och gav allt hon hade vilket också räckte hela vägen till guld. Som tidigare nämnt är Julia 17 år och har därmed hela 2017 på sig att slipa på sitt egna rekord innan hon avancerar till att lyfta som junior året efter det.

En jättestor eloge till Alexander Björk som reste med ner för att coacha och hjälpa till, utan sådana som dig skulle detta inte vara möjligt. 

Skribent: Magnus Wikström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info