Hoppa till sidans innehåll

SM 2016 Norrköping

13 JUL 2016 08:00
Den 6-13/7 2016 stod Norrköping som värd för SM-veckan – en av Sveriges största idrottsliga folkfester. Luleå Atletklubb hade fem atleter på plats under veckan.
  • Skapad: 13 JUL 2016 08:00

Representanter från båda sektionerna, styrkelyft och tyngdlyftning fanns för första gången representerade på detta evenemang.

Tävlingarna avgjordes i samarbete mellan Riksidrottsförbundet med tillhörande specialidrottsförbund och Norrköpings Atletklubb på Centralbadet/Sporthallen i Norrköping.
Klubbens trupp bestod av Katrine Boman (-75 kg, Tyngdlyftning), Anna-Lena Bellqvist (+84, Klassisk styrkelyft), Angelica Brage (-57 kg, Klassisk styrkelyft), Malin Önsten (-72, Klassisk styrkelyft) och Patrik Winbjörk (-120, klassisk bänkpress).

Katrine Boman var först ut av klubbens atleter och tävlade under fredagen. Katrine lyfte på sitt andra SM och hade förhoppningar om att kunna matcha föregående års placering som var en 6:e plats. Katrine vägde in på 73,22 och meddelade startvikter på 63 i ryck och 82 i stöt.
Samtliga ryck gick bra och planen som Katrine lagt upp tillsammans med sin tränare höll. Målet var ett personligt rekord, vilket hon lyckades med efter en serie på: 65-68-71. Detta resultat gav henne en 5:e plats i ryckmomentet och ett nytt PR med 4 kg.
Stötmomentet började lite skakigare där första lyftet blev underkänt av domartrion. Men Katrine tillsammans med sin tränare valde att gå på offensiven och höjde andra lyftet med 2 kg trotts en bom i första. Både andra och tredje lyftet sitter vilket ger henne en serie på: 83X-85-89. Även detta ett nytt PR med 5 kg och en 5:e plats i momentet stöt. Totalresultatet på 160 kg renderade i en 6:e plats i sammanställningen. Endast 9 kg från ett guld och 7 kg från en pallplats.

Näst på tur var Anna-Lena Bellqvist som tävlade i klassen +84 kg. Anna Lena som gjorde sin andra tävling i styrkelyft genomförde tävlingen exemplariskt. Hon samlade med nio av nio godkända lyft en serie på 182,5-92,5-185 vilket räckte till silvermedaljen i klassen, efter Emelie Petterson som tidigare i juni representerade Sverige på VM.

Senare samma dag var det Angelica Brages tur att lyfta. Angelica som tävlade i klass -57 kg har under det senaste året haft problem med en axel. Vägen tillbaka efter operation har varit tuff och framförallt knäböjen har blivit lidande. Tävlingen gick inte riktigt enligt planen, i efterhand sa hon att det kändes som att inget stämde. Med en serie på 115-80-160 räckte det till en andraplats i klassen efter ett försök på 172,5 för guldet i sista marklyftet.

Under söndagen var det Malin Önstens tur på lyftarflaket. Malin som tävlade i klass -72 kg gjorde sin första SM-tävling och slutade på en 8:e plats med serien 147,5-70-145 med både nya personbästa i knäböj och bänkpress.

På tisdagen var det till slut dags för bänkpress, Patrik Winbjörk som tävlade klass -120 tog hem en andraplats med 202,5 kg. Patrik har under våren och sommaren dragit med en axelskada som gjort att hans träning blivit lidande, trots detta slutade han med en silvermedalj.

Luleå atletklubb vill gratulera alla tävlande till fantastiska prestationer samt tacka Linköpings AK för ett bra genomfört arrangemang nere i Norrköping. 

Skribent: Magnus Wikström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info