Hoppa till sidans innehåll

Desert Barbell….På DM i Luleå!

09 NOV 2016 13:46
På årets DM kommer de garanterat mest långväga gästerna som någonsin tävlat i en, av Luleå AK arrangerad, tävling. Från Förenade Arabemiratens pärla Dubai kommer 7 lyftare att deltaga som gästlyftare.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2016 22:46

Officiellt alltså inte med i själva tävlingen men likväl kommer regelverk och lyftutförande vara det samma. Dessutom kommer 5 av dem ingå i ett lag som kämpar mot Luleå´s 5 bästa lyftare.

Detta kommer sig av att jag, Patrik Hedqvist, sedan ett drygt år lever och jobbar nere i Dubai som sjukgymnast och styrkelyftscoach. Vi har med gemensamma krafter startat klubben Desert Barbell och försöker sprida styrkelyftssporten så mycket vi bara kan. Inom loppet av 6 månader har vi lyckats hålla en mycket uppskattad tävling samt fått vår träningsanläggning att införskaffa Eleikoutrustning för tävlingsverksamhet. Målen är höga och visionen ännu större.

Vi kommer att vistas i Luleå med omnejd under hela veckan och träna på klubben måndag, tisdag och torsdag eftermiddag/kväll. Alla har engelska som sitt språk så inga språkförbistringar kommer att uppstå.

I Förenade Arabemiraten finns IPF i en mycket liten skala och en handfull lokalt födda lyftare har varit med på framförallt Asiatiska mästerskapen samt också enstaka på världsmästerskap. Lyftarna som kommer till Luleå nu är inte medborgare i landet, men flera av dem är födda där (se nedan).

Med tanke på min position nere i Dubai och nu vår startade klubb så hoppas vi på ett vidare utbyte även åt ”andra hållet” så lyftare från vår region skall känna sig välkomna på aktivitetsbaserade resor neröver. Mer om detta kommer i framtiden, men det vore minst sagt roligt att sända en delegation från LAK.

Mer om lyftarna i detalj:

 

Omar Merza -74 kg

En otroligt vass 66 kg´s lyftare som för denna tävling kommer att gå i klass 74 kg. Framförallt en mycket stark knäböjare. Har har ett ursprung fån både Syrien och Ryssland men i passet står det USA. Han har alltså nyss röstat(?). Kanske.   

Angelica Yassin -72 kg

Urstark 63 kg´s tjej som även hon, på inrådan av ovanstående, väljer att hoppa upp ett pinnhål och lyfta i klass -72 kg. Även hon en knäböjare av rang.

Tarek Troumi -74 kg

Hjärnan bakom Desert Barbell och en fullständigt genomtrevlig 74 kg´s lyftare. Har så många järn i elden att han knappt hunnit med att träna sista månaderna, men show skall han bjuda på. Stilren lyftare,

Jesse Akister -72 kg

Fd Crossfit tjej på absoluta toppnivå. Tävlade så sent som i våras på Regionals i Spanien och då kan man ju räkna ut att det finns grundkapacitet så det räcker. Hon går i klass 72 kg och kommer göra livet surt för Australiensiska damlyftare inom kort. Hennes första officiella IPF tävling kommer att ske i februari. En av de starkaste bänkpressarna jag någonsin tränat och hon närmar sig snart 100 kg´s vallen… Dessutom stark i både böj och mark.

Marco Cipolat -93 kg

Ståtligt lyftare med rötterna i Sydafrika och Italien. Går i klass -93 kg och uppvisar en i stort sett felfri teknik i samtliga moment. Marco skall registrera sig för IPF i Sydafrika under nästa år så debut kommer det bli där också.

 

Zein Jallad -83 kg

Gruppens yngsta, 19 år, som för närvarande studerar i England så han kommer inflygande därifrån. Uppvuxen i Dubai med ursprung i Libanon och USA. Är den som tränat styrkelyft kortast tid av alla, men med ungdomligt mod och envishet kommer man lång.

 

Abdulrahman Hadi Hammoud  -83 kg

Abdulrahman eller Abbe, som hans svenska smeknamn är, har även han familjeband i Libanon och USA. Det är många som har det här nere. En oerhört dedikerad och motiverad lyftare som gjort stora framsteg under den sista månaderna som jag haft förmånen att coacha honom. Han är dessutom nästan överdrivet nöjd över just sitt svenska smeknamn så använd det om tillfälle ges.

 

Som ni kan läsa så är det en skön skara folk som landar in och det som förenar dem alla med lyftare i Sverige är ödmjukheten inför träning samt att under alla lägen stötta varandra. Ta chansen till utbyte av erfarenheter både i liv och lyftning. Det kommer definitivt vara en bra investering.

 

Väl mött på DM!

 

/Patrik

Skribent: Patrik Hedqvist
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info