Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Wikstrom

Tränarutbildning på LAK

12 OKT 2015 11:16
I en ny satsning på klubbens utveckling har en tränargrupp av frivilliga lyftare sammansatts för utbildning. Visionen är att flera tränare ska finnas tillgängliga för lyftarna, framförallt på gemensamma träningar.
  • Skapad: 12 OKT 2015 11:16

Klubben växer med mängder av nya lyftare vilket är jätteroligt. En bieffekt av det är att tränarresurserna som finns inte riktigt räcker till. I en ny satsning är tanken att flera tränare ska utbildas för att avlasta de redan befintliga tränarna. Visionen är att utveckla möjligheterna till feedback och handledning för Luleå AKs lyftare, framförallt inom styrkelyft.

Under lördagen 19/9 hölls det första tillfället i tränarutbildningen. Dagen innefattade bland annat; föreläsningar av Patrik Hedqvist och Lars Berglund, gruppdiskussioner och praktiska resonemang. Bland annat berördes ämnena; biomekanik, anatomi, träningsfilosofi, programmering och styrkelyftsteknik. Heldagen var mycket lyckad och resulterade i många frågor och intresseranta insikter i sporten. Utbildningen kommer att följas upp med flera tillfällen inom snar framtid. Förhoppningen är att den nya tränargruppen ska samarbeta för att fortsatt utveckla kunskap och intresse bland lyftarna. 

Skribent: Magnus Wikström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info