Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Wikstrom

Styrkelyfts-DM i Umeå

20 NOV 2015 00:17
Under helgen 7-8 november gick DM i klassiskt och utrustat styrkelyft av stapeln hos Umeå Power i Gammliahallens källare. En herrans massa lyftare från olika klubbar, i olika viktklasser och ålderskategorier ställde upp i norra Norrlands största tävling för året.
  • Skapad: 20 NOV 2015 00:17

Luleå AK ställde upp med 20 stycken tävlande och ett gäng nyfikna medföljare som möttes upp för gemensam transport ner till Umeå på fredagskvällen.

 

På lördagen var det dags för damerna och de lättare herrarna i klassiskt styrkelyft. Dagen bjöd på en stor mängd fantastiska prestationer och ny personliga rekord sattes både till höger och till vänster.

Höjdpunkter under dagen; Julia Nygren som gjorde sin första tävling och vann damernas U-84:a på 262,5 kg. Bianca Norrman kammade hem guldet i damernas J-72:a med en total på 340 kg. Anna Lind tog en tredjeplats i damernas S-63:a på 320 kg. Malin Önsten kammade hem silvret i damernas S-72:a på 357,5 kg följt av Sofia Svensson som tog tredjeplatsen i samma klass på 310 kg. Ida Landström vann damernas S+84:a med en total på 360 kg. David Näslund var dock tyvärr 180 gram tyngre än silvermedaljören i herrarnas S-83an så han fick då nöja sig med ett brons för dagen med en total på 537,5 kg.

 

På söndagen var det sedan dags för det tunga artilleriet i form av herrarnas tyngre klasser samt tävlande med utrustning. Även denna dag bjöd på fantastiska prestationer av våra lyftare och de personliga rekorden regnade in. Inte nog med det fick vi se ett nytt svenskt rekord satt av vår eminente ordförande men det återkommer jag till lite senare.

Höjdpunkter under dagen; Patrik Boman tog hem guldet i herrarnas J-93:a med 600 kg i totalen följt av Peter (Pjotr) Rybank som tog andraplatsen i samma klass på 545 kg som i sin tur följdes av William Sundberg som gjorde sin första tävling och knep tredjeplatsen i samma klass på 537,5 kg. Jonas Wennberg tog förstaplatsen i herrarnas J-105:a med 577,5 kg i totalen och David Sirkka gick på halvfart på grund av tidigare ryggproblem och slutade trea i samma klass (med den fantastiska serien 125-125-125, inte något man ser varje dag). Alexander Björk tog andraplatsen i herrarnas S-93:a på 580 kg följt av Marcus Hammarberg som kammade hem bronset i samma klass med 505 kg i totalen. Patrik Vinbjörk visade att störst är störst och plockade hem guldet i herrarnas S-120 med en total på 697,5 kg.

 

Joakim Lakso, vår enda tävlande med utrustning tog hem guldet i herrarnas S-105:a med 852,5 kg i totalen och med ett nytt svenskt rekord i marklyft på 327,5 kg (bild nedan).

IMG_3900 

Väl värt att nämna är även att Joakim Lakso vann pris för bästa herrsenior (utrustning) och Patrik Boman vann pris för bästa herrjunior (klassiskt).  

 

Ett gäng av våra relativt nyexaminerade distriktsdomare tog även chansen att få lite extra tid i rampljuset genom att passa på att döma när det inte tävlar själva. 

 

Jag vill tacka Umeå Power, funktionärerna och publiken för en i det stora hela en väl genomförd tävling. Men framförallt vill jag tacka alla lyftare och medföljande för en ypperligt trevlig helg med fantastiska prestationer, trevligt sällskap och många skratt.

 

Mer bilder kommer inom kort.

M

Skribent: Magnus Wikström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info