Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Wikstrom

Styrkelyft-SM 2016

30 JAN 2016 00:37
Den 29/1 2016 gick svenska mästerskapen i styrkelyft (med utrustning) av stapeln under SM-veckan. Tävlingarna arrangerades av Öjeby Atletklubb i kongresshallen på Piteå havsbad. SVT fanns på plats för att direktsända arrangemanget och folk i olika åldrar fyllde bänkraderna i spänd förväntan om vad som var på väg att hända.

Luleå Atletklubb skickade två lyftare, Angelika Brage och Joakim Lakso.
  • Skapad: 30 JAN 2016 00:37

Angelica som gjorde comeback efter en axeloperation var ensam i sin viktklass -57 kg. Tre olika viktklasser slogs ihop för att tävla på koefficient vilket gjorde tävlingen mycket spännande. Angelica gjorde en fantastisk serie med åtta godkända lyft (167,5 108 172,5) varav bänken var nytt svenskt rekord. Det räckte till en andraplats i sin koefficientgrupp efter Mia Grändås.

 

Angelica Brage med svenskt rekord

 

Årets tävling bjöd på riktigt tufft motstånd för Joakim som är regerande svensk mästare i klass -105. Med sju godkända lyft och serien 335 237,5 310 kammade han dock hem en silverpeng. Vann gjorde Erik Gunhamn som förstaårssenior i viktklassen.

 

Joakim Lakso

 

Utöver klubbens tävlande bjöd dagen på en hög med nya svenska rekord och fantastiska prestationer från de tävlande.

Tack till alla som kom och tittade, alla som följde tävlingarna på distans och Öjeby Atletklubb för en mycket väl arrangerad tävling.

Skribent: Magnus Wikström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info