Hoppa till sidans innehåll

SL-DM avgjort

13 NOV 2011 14:10
Då var årets SL-DM avgjort och från klubben var vi fem förväntansfulla lyftare som åkte upp till Jokkmokk för att slåss mot stångens belastning. Stämningen var uppsluppen och ingen av oss hade egentligen någon speciell press att prestera. Mest nervös var nog Emma som gjorde sin första utrustningstävling sedan SM. Christian gjorde debut, men det verkade inte bekomma honom det minsta. Det är för övrigt en ynnest att komma till Jokkmokk på tävling, alla är oerhört hjälpsamma och uppvärmningsmöjligheterna outstanding. Alltid klassinramning och klanderfritt sekretariat också.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2012 08:09

Emma -63 kg

Som sagt länge sedan förra utrustningstävlingen, men det syns inte på Emma. En kanonfin träningsperiod har gett massvis med nya rekord. På podiet visade hon att hon blir att räkna med framöver och klappade till med inledande 180 kg i böjen. Hon gjorde även en 2,5:a till men fann ej nåd hos domarpanelen. I bänken var ingången satt till 95 kg, som gick bra. Letandet efter nytt pers i 2:a och 3:e lyft blev sedan resultatlöst. I avslutande marklyft drog hon finfina 180 kg.  Pers därmed i böj, mark och sammanlagt.

Serie 180-95-180 tot: 455 kg  

 

My u-72

Myran har inte hunnit träna upp sig riktigt efter viloperiod i sommar, men det är fantastiskt roligt att hon hänger med och tävlar.  Hon visade åter att hennes grundstyrka är god och att potential finns för mycket fina vikter framöver. Hon gjorde serien 65-40-85 tot: 190 kg

 

Lovisa J-83

Kanske dags att börja kalla henne för tåget. För, hon går då fram som ett lokomotiv i resultatlistorna. Vet inte om det är Lars stinsmössa, mina träningsprogram eller Lovisas djävlaranamma som har störst betydelse men det spelar ju egentligen ingen roll. Hennes pers ökar varje gång hon tävlar och resultaten är numera ordentligt respektingivande.

Hon fick med sig 125-77,5-160 tot: 362,5 kg

 

Christian -83 kg

Vår senaste debutant! Jättekul och verkligen en stilren lyftare vi begåvats med. Christian hade ju egentligen inte någon större aning om sin maximala kapacitet och detta fick därmed bli en lite formkoll inför framtiden. Det var väl egentligen bara i bänken det motade lite och han inte fick med sig sitt sistaförsök, annars idel klarade lyft.

Gjorde serien 140-77,5-152,5 tot: 370 kg

 

Patrik -105 kg

För egen del så var det jakt efter personliga rekord som gällde. I böjen gick det över förväntan, klarade 232,5 kg i ett riktigt kämpalyft. Bänkpressen var också godkänd, 180 kg, nytt pers. I marklyftet känns det ju alltid osäkert så där valdes ingång till försiktiga 235 kg, vilket kom upp. Sen gick jag för nytt pers med 255 kg direkt, vilket skulle visa sig var en övermäktig uppgift. Förvisso bogserade jag upp vikten i tredje och sista lyft, men en lite sänkning resulterade mycket riktigt i ett underkännande från domarna. Nåväl, det lovar gott inför framtiden iaf!

Serie 232,5-180-235 tot: 647,5 kg

 

Nu väntar bänkpress SM om två veckor för Lovisa, Emma och Jocke sedan avslutas säsongen med Kårelyftet i Öjebyn i december.

Skribent: Patrik Hedqvist

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info