Hoppa till sidans innehåll

Resultat Serie III Jokkmokk

17 SEP 2011 20:28
Tre LAK:are ställde upp i serietävlingen i Jokkmokk; Emma, Janne och Jocke. Som vanligt var det en trevlig tillställning då hövdingen Högström & Co står för arrangemanget. I bländande höstväder gick färden längs en stilla trafikerad väg 97.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2012 08:09

Emma -63 kg

Har trappat upp formen mer och mer under slutdelen av sommaren och hon börjar nu vara tillbaka där hon planerade att vara till Klassiska SM. Tyvärr kom sjukdom i vägen för den tävlingen så detta blev hennes maxtest. I böjen kom 105 och 110 kg fint (nytt pb). Sistaförsöket på 115 kg missades dock hårfint. I bänken blev det också nytt pers med finfina 72,5 kg. Sistalyft på 75 kg miss. För att avsluta hela perskalaset så gjorde hon 150 kg i marklyft. Missade sistalyftet på 160 kg, men med nya pers i samtliga delmoment och ett sammanlagt rekord på 17,5 kg är det bara att bocka och buga.

 

Janne  -83 kg

Missade också Klassiska SM, pga jobb, och ville passa på att stämma av styrkan efter sommarens träning. Mäktade med 192,5 kg i böjen och därmed pb med en 2,5:a. Även i bänkpresssen passade han på att smyga upp nytt rekord med 132,5 kg. I marklyftet valdes sedvanlig taktik; säkert förstalyft, sitta över andra, sedan kräma på järnet i tredje. För dagen så höll det inte hela vägen. Ett fint förstalyft på 247,5 kg fick bli resultatet då mäktiga 262,5 kg visade sig vara för tungt.

 

Jocke -105 kg 

Tävlande ju nyss på Klassiska SM och skulle egentligen bara köra bänkpress med tröja. Vi tänkte dock som så att då han ändå skulle vara på plats så kunde vi passa på att fylla upp laget till tre lyftare. Jocke körde dräktlöst, med lätt lindade knän, i böjen och gjorde mkt lätt 260 kg. I bänkpressen var det egentligen en ordentlig chansning då det kördes med en tämligen ny tröja och med mkt begränsad träning. Med rutin och god viljestyrka kom dock 215 kg upp, vilket innebar nytt pers. Detta följdes upp av två bommar på 220 kg, men jag tror att den vikten kommer att vara en riktig munsbit till Bänkpress SM senare i höst. I marken gjordes 265 kg, utan problem, för att därmed ha gjort SM kvalet (740 kg).

 

Stabila insatser således och det  ser lovande ut för samtliga. Nu drar vi igång höstsäsongen rejält framöver och kommande DM-tävlingar skall bli spännande. Kan vi månne mönstra uppåt 20 st lyftare på SL-DM?!?

 

/Patrik   

Skribent: Patrik Hedqvist

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info