Hoppa till sidans innehåll

Ombyggnationen av Pontushallen

06 APR 2011 07:34
Som de flesta vet så skall Pontushallen genomgå en mycket stor renovering framöver. Igår, 110405, hölls ett möte med Fritidsförvaltningen där tidsplaner och ritningar förevisades. I stort sett hela hallen skall renoveras med nya ytskikt mm. Större läktare skall in i A-hallen och en restaurang skall byggas. Källarplanet, där LAK huserar, kommer också att helrenoveras och möbleras om ordentligt. Bygget kommer att utföras i etapper och från den 1/3 2012 (och ca 6 månader framåt) kommer ingen verksamhet vara möjlig i källarplanet.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2012 08:09

LAK kommer att få riktigt fina lokaler i delar av den gamla bowlinghallen. Ytan är nästan dubbelt så stor och ventilationen förbättrad. Dessutom kommer det att finnas tillgång till vattenpåfyllning. Vi blir grannar med nya brottningslokaler och det ser, på ritningsstadiet, väldigt lovande ut. Samtliga duschutrymmen kommer att få nya ytskikt och en större bastu kommer att placeras där vi nu har vårat förråd.

 

Under tiden som renoveringen pågår så kommer samtliga berörda föreningar inhysas i alternativa lokaler. Så även vi. Det är inte 100 % klart vart vi skall. Det finns ett par alternativ.

  1. Hertsöskolans gamla skolgym. Fördelen är att det nästan bara är att flytta in samt att bussförbindelserna är extremt bra. Även tillgången till ombyteslokaler är goda. Det negativa skulle kanske vara att vi hamnar lite "utanför" och dessutom att RF skulle få ta extrasvängar för besök.
  2. Konferenslokalen eller gymet ute på Arcushallen. Fördelen med detta alternativ är att nästan samtliga andra sporter kommer att vara här under byggtiden. Temporär basketarena kommer byggas samt ytor för brottning och budosporter kommer finnas. Stora ytor för dusch/omklädning samt restaurang i huset är också plus i kanten. RF skulle inte heller behöva extrainsatser då alla sporter är samlade på ett ställe. Det negativa naturligtvis avståndet in till stan samt de sämre bussförbindelserna, främst helgtid. 
  3. Tunaskolans gym. Har seglat upp som alternativ på senaste tiden. Uppgifter om storlek och användarvänlighet på detta har undertecknad ingen vetskap om. Fördelen skulle givetvis vara närheten till stan.

Tid finns än att kunna påverka beslutet och vi kommer givetvis att från föreningsledningens sida undersöka närmare var och en av lokalerna. Detta skall vi göra tillsammans med Fritidsförvaltningen. 

Skribent: Patrik Hedqvist

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info