Hoppa till sidans innehåll

Ny succéresa till Bänk SM...

26 NOV 2012 14:03
...blev det inte!
Man kan ju inte alltid segla i medvind och denna helg hade våra tappra LAK-hjältar verkligen marginaler och virus emot sig.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2013 08:16

Vi var som sagt en trupp om fem som påbörjade resan mot Örebro, för övernattning, och Nora som skådesplats för tävlingarna. Tre lyftare och två hugade coacher. Stämningen i sedvanlig stil hög men ett litet orosmoment tornade upp sig. Unge herr Niemi snorade lite extra och viss svalgsmärta fanns redan under fredagen. Nåväl, lite rosslig kan man ju alltid bli så det var ju bara att härbergera kraft och sikta på mycket vila innan hans tävling på söndagen. Eller...

 

Färden ner gick bra och sällskap av JSLK borgar alltid för hjärtlig stämning och glada tillrop. Väl framme på Ibis Hotell i Örebro möttes vi sedan av Sundbybergare, Sundsvallare och annat löst folk. Att kalla oss aktiva för en väl sammansvettsad krets är nästan en underdrift. 

 

Lördagens tävlande inledde från klubben Emma, i klass -63 kg. Hon har gått stenhårt på träning och målet absolut satt på att slå nytt pers, redan på ingångsvikten. Detta skulle innebära 105 kg och min uppfattning var att det inte skulle gå att missa. Tröjlyftningen är dock nyckfull och trots en felfri värmning så gick det lite troll i grejerna och Emma fick balanstrassel både på första och andra lyftet. Vi höjde till 110 kg i sistalyft, som då skulle ge slagläge på ädlaste valör, och då visade hon sitt psyke och gjorde ett jättebra lyft rent tekniskt. Dock hade krafterna sinat så toppläget blev för tungt. Jaja, efter lite deppande så återkom det ljuvaste av leenden och träningsglöden inför SL-SM i januari blev, om möjligt, ännu starkare. 

 

Ordförande Lakso huserar som bekant i klass -105 kg. En oerhört bred och bra klass i nuläget. Trots att två av världens bästa bänkpressare saknades (Jamroz & Nilsson) så fanns det 5-6 lyftare med kapacitet på +240 kg. Jocke gjorde helt sin egen tävling och samlade kg i stilrena lyft. Lite trassel på ingångsvikten, som sedemera renderade i ett omförsök, men annars stabilt som vanligt. I tredje lyft 235 kg, vilket är nytt pers med en 2,5:a. Räckte till en 6:e plats i den våldsamt hårda konkurrensen. Det går framåt hela tiden för Jocke. Även han satsar stenhårt på SL-SM och undertecknad hoppas på att klubbrekordet  från 100-ingen överträffas då!

 

...Robin då. Stackars liten. Emmas moderskänslor höll på att svämma över då lillpojken blev sjukare och sjukare under helgen. Kulmen nåddes under lördagsnatten då högt belägna kroppsöppningar fick agera säkerhetsventiler och febern rusade. Tävling på söndagen var uteslutet och det var förbannat trist då Robin sett brutalstark ut sista tiden. Det finns ju dock oändligt många möjligheter kvar att visa krafterna och Niemivirket är segt så räkna med bra resultat under nästa år!

 

Som sagt ingen succéresa resultatmässigt men banden stärks fortsatt väldeliga mellan klubbarna i norr. Mycket glädjande att uppleva den gemytliga stämningen och allt stöttande.

 

/Patrik

Skribent: Patrik Hedqvist

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info