Hoppa till sidans innehåll

Medaljregn på Bänkpress DM

23 SEP 2013 22:07
Sällan har väl en rubrik varit mer slående. LAK tog hela 15 st medaljer på DM, varav 9(!) guld! Detta vid tävlingarna som avgjordes i Eddahallen, Skellefteå.

Vi mönstrade en rekordstor trupp och detta trots en del avhopp i sista minuten. Flera lyftare gjorde också sina debutlyft på tävlingspodiet och en del gamla kära bekanta gjorde comeback.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2013 22:17

Yoseline Diaz (u-57)

Vårt minsta kraftverk är en stark rackare. Rejält nervös inför debuten, som vi alla varit, och hanterade det hela med glans. Jättelätt ingångsvikt på 42,5 kg och måhända lite övermodigt av undertecknad att släppa upp henne på 50 kg jämt därefter. Lite klang och närkontakt med ställningen gjorde osäkerheten påmind, men framöver kommer det gå superbra för Yozee! Guld för henne.

 

Andrea Nordling (j-72)

Sagt det tidigare och säger det igen, här har vi en kommande storlyftare. Alla attribut på plats och en livskamrat av stöttande karaktär. Det kommer gå hårt för LAK:s powerpar framöver. Jag garanterar. På tävlingsdagen pressade Andrea 55 kg i ett distinkt och tekniskt finfint sistalyft. Styrkelyfts DM blir hur intressant som helst och utvecklingen under kommande år kan bli legendarisk. Guld för henne.

 

Johanna Ögren (j-84)

På senare tid har LAK´s andra teknikfenomen på damsidan börjat få till kraften genom stången. Hindrades lite av en känning i sin ena axel, efter ett våldsamt trauma just innan tävlingen, men kämpade tappert och fixade hela 67,5 kg! Johanna tränar under överseende av sin Lars så hösten och vinterns utveckling blir spännande att följa. Silver för Johanna i bänken.

 

Jenny Sjöberg (-63)

LAK´s egen supermamma har sett kanonstark ut på träning och fick inte riktigt till det på tävlingsdan, men gjorde trots detta 47,5 kg! Hon har en mkt stor potential och övriga två moment har gått som tåget. Vi snackar en marklyftare av rang! Bänkguld även för Jenny.

 

Jonas Wennberg (j-105)

Jonne är back in town och sprider glädje med sin uppenbarelse. Bänkandet har gått framåt under vistelsen i Fjollträsk, det är att konstatera. Bara att få ut det på tävling nu. Det viskas om en SL-comeback på DM i Jokkmokk och DET skulle vara enormt skoj att se! Bänkguld för Jonne.

 

Robin Niemi (j-93)

Här finns sparkapital och Johan, förlåt Robin menar jag, gled genom tävlingen med lätta lyft. Snärtade upp 140 kg och kom därmed ”bara” tvåa. Slagen av….

 

Oscar Holmström (j-93)

…som gjorde 145 kg i sitt andra lyft. Oscar är killen med bländande teknik och ett surhuvud värre än fotbollens Håkan Mild (om nu nån kommer ihåg honom…). Det är alltså en komplimang av rang och likt Andrea så tror jag att Oscar kommer skörda en hel del framgångar under juniortiden.

 

Yoel Boman (-66)

En överraskande, men ack så uppskattad, comeback. Plötsligt en dag så stod han bara där igen. Redo att lyfta, redo att tävla. LAK´s egne Picasso och i sina bästa dagar en grym lättviktsbänkare. Kontinuerlig träning under slutfasen av året kommer göra underverk och redan på Kårelyftet blir det tresiffriga vikter. DM:et gav 90 kg och ett guld i den interna kampen med….

 

Johan Berglund (-66)

…som är en av våra allra nyaste lyftare. Johan har smygit runt i våra lokaler en längre tid nu och är alltid ett positiv inslag i gemenskapen. Fick ta i så kallingarna nästan blev rostiga då han kämpade upp 75 kg. Det dräller inte av lyftare i de lättare klasserna och jag höjer ett litet varningen finger för Johan. Han kan komma att skörda en del framgångar framöver.    

 

Jimmy Westerberg (-83)

Sweet Jimmy är tebax i Svea Rikes Land och inledde återtåget till fornstor form genom att knipa ett DM-silver med 115 kg. Här har vi en riktig smygare som i fulltränad form ligger på +150 kg, tillsammans med en rad andra LAK:are. Vi får se vad framtiden har att utvisa och om kniv, gaffel och kontinuerligt bänkande kan få honom tillbaka i styrkemässig högform!

 

Gustav Lövbrand (-83)

Ytterligare en av LAK´s sjukgymnaster/sjukgymmnaststudenter som äntrar podiet! Hur många kan man ha?! Inte NOG många. Vi har ju nån till som fortsatt smyger… Gustav gjorde nog bland tävlingens visuellt sett lättaste lyft vilket gav honom 107,5 kg och en bronsmedalj i klassen.

 

Lars Berglund (-105)

Tyvärr bor ju Large numera nere i Umeå och hans trivsamma närvaro på LAK är inte megastor för tillfället. Hans bänkpress börjar dock inta sådana proportioner! Pressade 165 kg i ett explosivt lyft och snart ryker 170 kg och då skall jag fanimig vara på plats å gratulera!! Han fick silver slagen av….

 

Patrik Hedqvist (-105)

…undertecknad. Fick med mig just 170 kg och initialt var jag tämligen förgrymmad över min vekhet. Varken huvud eller kraft fanns med i lyftningen, men fokus ligger långt borta och jag drog mitt strå till stacken iaf och samlade på mig ett nytt DM-tecken! Nu satsas det stenhårt inför SL-DM och förhoppningsvis ett klarat SM-kval där.

 

Utrustade lyftare

David Näslund (-83)

Lyftarhuvud nr.1 och en av de som ökad massvis sedan tävlingsdebuten. Tillsammans med vapendragare Björk och ljuv hälft tränas det med frenesi som sällan skådats. Belöning i form av ett nytt ståtligt pb på 175 kg och därmed SM-kvalgräns klarad. Episk känsla, jag minns den mycket väl. Guld för David.

 

Joakim Lakso (-105)

Ordföranden gjorde en gedigen insats. Trots tämligen sparsam tröjträning innan så vållande 230 kg inga större problem. Fick sedan 240 kg uppklovat, men det var lite för tungt för dagen. Jag tycker ändå att det var ett helt korrekt viktval, inte bara för att det var jag som lämnade in den utan för att nu är det fanimig nära att han klarar av den! På SL-DM i Jokkmokk? Ja, det tror jag! Guld, givetvis.

 

Vid tangentbordet:

Patrik

 

 

Skribent: Patrik Hedqvist

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info