Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Wikstrom

Luleå Atletklubb först – i världen!

25 DEC 2015 14:06
Under fredagen den 11/12 återinvigdes Luleå AK´s träningslokal i Luleå Energi Arena och man blev som första atletklubb i världen en ”Eleiko Certified Training Facility”.
  • Skapad: 25 DEC 2015 14:06

Certifieringen innebär inte bara en stämpel på att klubben har utrustning med kvalité i världsklass utan även att man har bred kompetens vad gäller både kunskap och utbildning.

-Det känns otroligt stort, säger ordförande Joakim Lakso.

 

-Det känns tryggt att vi har utrustning som är säker och håller god kvalité, säger klubbens senaste elitlyftartillskott Angelica Brage som också numera ingår i Eleiko´s utbildningsteam.

 

Det var tårta, ballonger, musik och en glad och uppsluppen stämning i den till träningslokalen angränsande loungen när ceremonin hölls i Luleå Energi Arena. Anders Ericsson som är försäljningschef på Eleiko/Exceed Performace kom hela vägen från Halmstad till Norrbotten för att överräcka certifikatet och vara med om festligheterna. Förutom Anders och ett glatt gäng av klubbens medlemmar var även ordföranden i Fritidsnämnden, chefen för Fritidsförvaltningen, representanter från Norrbottens Idrottsförbund och SISU samt media på plats.

 

Anders Ericsson och Joakim Lakso

-Jag tycker att Luleå atletklubb är värda den här certifieringen och det är extra roligt att en klubb i norr får den här utmärkelsen, påpekar Ericsson.

Ordförande Lakso menar att utnämningen är resultatet av långt och hårt arbete.

-Vi är ju en ganska liten förening med ca 150 medlemmar och inte allt för stora resurser men om jag ska slå mig för bröstet så vill jag nog påstå att vi ligger väldigt långt fram vad gäller struktur och kompetens i föreningen. Vi utbildar till exempel egna föreningstränare, som en resurs för både nybörjare och lite mer etablerade lyftare. Föreningen får återigen också en tyngdlyftningssektion, vilket man inte haft sedan förbunden delade på sig 1996. Träningarna är redan i full gång men sektionen blir officiell efter årsskiftet och där finns också tränarkompetens på nationell nivå.

 

Joakim Lakso klipper band

Lakso framhåller vikten av ett nära samarbete med Distriktsidrottsförbundet och SISU.

-Frågar man inte får man ju inget veta. Jag tror att fler klubbar skulle kunna utveckla sin verksamhet betydligt om man fick hjälp med att nyttja de resurser som eventuellt finns på orten.

Ordförande Lakso är övertygad om att det här kommer att locka ännu fler både lyftare och motionärer till föreningen.

-Vi har ju funnits sen 1941 men vi har aldrig upplevt ett sådant här uppsving och intresse för lyftidrotten som vi gör nu, framförallt på damsidan.

Det här är en dag då vi alla LAK:are ska sträcka lite extra på oss!

Skribent: Magnus Wikström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info