Hoppa till sidans innehåll

Luleå AK anordnar U/J-SM 2011

23 AUG 2010 00:00
Äntligen har beskedet kommit på som vi i Luleå AK väntat på i månader:

U/J SM 2011 kommer att gå av stapeln i Luleå!
  • Uppdaterad: 12 NOV 2012 08:09

Vi är mycket nöjda över tävlingskommitténs beslut och är fast övertygade om att tävlingen kommer att skapa oförglömliga minnen hos tävlande, arrangörer och publik. Planering har pågått en tid i det tysta, men nu kommer maskineriet att börja rulla igång på riktigt och inom nån vecka sammankallas tävlingsledningen för skarp planeringsstart. Det finns så mycket idéer och tankar runt denna tävling så det är bäst att hålla tyst om det mesta

Vad som dock redan nu är säkert är att det strategiska läget hade inte kunnat vara bättre. För det första är föreningarna i Norra Norrland för tillfället begåvade med en hel rad mycket duktiga unga lyftare och det skall bli enormt kul att kunna visa upp dessa på ”hemmaplan”. När det sedan gäller tävlingsarenan i Lueå är det 15 minuters transfer från flyget, gångavstånd från både tåg och busstation samt mängder av övernattningsalternativ på rimligt avstånd.

Avståndet då?
Som sagt 15 min till flygplatsen. Lite färska ca prisexempel (kollade en del dagar i februari); från Stockholm –SAS 380 kr, -Norwegian 250 kr, Göteborg –SAS 750 kr, Malmö –SAS 750 kr, Helsingborg –Norwegian 600 kr. Tågförbindelser med knutpunkterna i Stockholm och andra delar av mälardalen är ypperliga. Som ett exempel kan nämnas då jag och ordförande Lakso åkte till Nässjö en fredagsmorgon från Luleå var vi framme i tid för Thailunch vid 12.30 i Nässjö (Flyg+X2000). Ännu snabbare går det till Göteborg och skånetrakten med lågprisflyg. Bilresorna från Kiruna eller Sundsvallstrakterna ids jag inte ens ta upp. He ba åk, å de åks.

Tidpunkt?
Troligen i slutet av februari eller början av mars känns nog troligt. Vi får naturligtvis avvakta ett tag på definitivt besked. När det är klart skall det givetvis deklareras omgående.

Boende?
Vi kommer jobba hårt för att kunna erbjuda flera prisvärda alternativ. På gångavstånd finns flertalet hotell och även vandrarhem. Naturligtvis skall det också ses över om det skulle vara möjligt att erbjuda ”gymnsastikssalsboende” om önskemål om detta finns.

Arenan?
Primära målet är att kunna hålla tävlingen i Pontushallen i centrala Luleå. Samma byggnadskomplex som Atletklubben huserar i. Konkurrensen med flera elitlag i basket finns dock men vi skall jobba på´t. Andra fullvärdiga alternativ finns dock i centrum. Hälsans hus i gymnasiebyn är ett sådant. Nybyggda Kulturens hus också.

Websändning?
Jag kan nog redan nu garantera en sådan.

Jag ville bara i ett tidigt skede meddela denna goda nyhet då det ibland blir så att arrangörer blir klar i sista sekunden och planering försvåras pga detta. Jag lovar att återkomma direkt som datum är spikat och hemsida mm är upprättat

//Glada hälsningar Luleå AK

 

Skribent: Torbjörn Tapani

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info