Hoppa till sidans innehåll

Inför SM i bänkpress

12 NOV 2008 00:00
  • Skapad: 12 NOV 2008 00:00

Svenska mästerskapen i bänkpress

Till helgen, 15-16 november, är det dags för Bänkpress SM i Borlänge. LAK´s trupp till detta evenemang är historiskt stor! Hela fyra lyftare kommer att representera klubben och det har aldrig tidigare hänt på ett nationellt mästerskap. Med visst fog är förväntningarna dessutom höga.

Annika Andersson -52 kg
Annika gör sin blott andra tävling och målet för henne är att nypa dit drömgränsen 70 kg med tävlingsutförande. Det har nyligen gått på träning så chansen finns! Trots att övriga tjejer i klassen lyfter med bänkpresströja finns en liten chans på bronspeng för Annika.

Thomas Ärlig J-90 kg
Om det är någon som gjort rejäla framsteg i bänkpressen så är det Thomas. Med ett nysatt personbästa på 152,5 kg står han sig bra i juniorkonkurrensen och efter den överlägsne Mattias Ivarsson, från Lerum, är det vidöppet i klassen. Det kan bli hur spännande som helst!

Sinan Gabrail -90 kg
Tur att inte killarna i Sinans klass varit och kikat på de sista veckornas träning. Om de hade gjort det hade de legat sömnlösa. Favorit till segern naturligtvis en av Sveriges världslyftare, Fredrik Jäder. Hans ingångsvikter brukar ligga 20-30 kg över silvervikten så där är det bara att tacka för att man får bevittna showen. Efter Fredrik är det dock en hel hop med lyftare mellan 200-220 kg och där kan Sinan skapa en hel del oreda om han får till det.

Patrik Hedqvist -100 kg
Tja, vad skall man säga? Av de två som placerade sig före mig vid föregående SM finns ingen med. Trots detta är det hela fyra killar som är anmälda på vikter över mitt egna pers. Förmodligen kommer segraren heta Micke Lundin, Sundsvall, och en putsning av hans nysatta svenska rekord på 270 kg är att vänta. Nåja, jag skall satsa rejält högt och kommer sälja mig dyrt. Top 5 är målsättning och är det någon som slarvar i toppen så skall de inte vara alltför säkra att jag är snäll med dem.

Håll tummarna i helgen!!


/Patrik H

Skribent: Fredrik Gradin

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info