Hoppa till sidans innehåll

Hösten har erbjudit och kommer att erbjuda...

04 OKT 2009 00:00
  • Skapad: 04 OKT 2009 00:00

Nu var det väldigt länge sedan som hemsidan uppdaterades och mycket har hänt sedan dess. Det har genomförts två tävlingar som klubben varit delaktiga i, en serieomgång och en internationell tävling.

Serieomgången gick bra för alla deltagande, flera gick bara på sparlåga, men presterade ändå mycket bra. Serietävlingen består av fyra tävlingar utspritt på året, nu var det omgång tre och totalt i Sverige ligger Luleå Atletklubb på plats 5 i division 2.

Bilder finns redan upplagda från serieomgången under Bilder, och för vår del tävlade Emma Björklund, David Dadvande, Jonas Wennberg, Sami Eskelinen men även Robin Niemi som bänkpressade.
Till denna tävling hade vi med oss en ny tränande och engagerad träningslyftare, Dennis. Han skötte sig fint och vevade upp lindor som aldrig förr.

Jokkmokk som anordnade serieomgången hade ett fint upplägg och genomförde tävlingen väldigt fort.

På tal om Jokkmokk och deras tävlingsrutiner har de år 2007 anordnat Kalottkampen som är en internationell tävling mellan de nordligaste delarna av Sverige, Norge och Finland. I år anordnades tävlingen av Finland och värdstaden var Kuusamo.

Startfältet var mycket bra och vi hoppades precis som tidigare år att Sverige skulle vinna. De deltagande var Emma Björklund och David Dadvande från Luleå Atletklubb. Rickard Tano och Lars Berglund från Umeå Power, Martin Morin från Öjebyn och Jonathan Jonasson, Skellefteå.

Tävlingen resulterade i flera svenska rekord, Emma Björklund (Junior, -60kg) fixade svensk rekord i knäböj och marklyft samt totalt det vill säga hela tre svenska rekord. Angelica Brage (Junior, Öjeby AK -56kg) som en dryga veckan tidigare tävlat på U/J-VM i Brasilien åkte med och ställde upp utom tävlan och drog svenskt och nordiskt rekord i marklyft. Martin Morin från Öjebyn fick svenskt och nordisk rekord i knäböj för Ungdom klass -110kg.

Alla dessa fina prestationer visade att Sverige är riktigt duktiga internationellt och Sverige vann tävlingen med ungefär två hundra poäng mot Finland. Norge däremot kom inte till starten utan hade tidigare samma vecka lämnat återbud.

Härnäst är det Distriktsmästerskap i bänkpress och tävlingen hålls i Öjebyn den 17 Oktober.

Efter bänkpresstävlingen och i början av November anordnar Luleå Atletklubb DM i Styrkelyft.

//Fredrik

Skribent: Fredrik Gradin

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info