Hoppa till sidans innehåll

Dubbla SM-guld till LAK!

25 FEB 2012 16:55
Fullständig dundersuccé för klubben idag på Styrkelyfts SM i Jokkmokk. Två startande och 100 % guldmedaljer. Våra storstjärnor, Emma och Jocke, levererade resultat på absolut högsta nivå. Arrangemanget var också oerhört fint och Jokkmokk SLK skall ha all heder för tävlingen.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2012 08:08

Emma klass -63 kg

Har gått som tåget på träning. Tror inte att jag riktigt kan fattar vilka vikter hon fullkomligt stänker upp, framförallt på böjträningarna pass efter pass. Jag planerar dem, men småskrattar varje gång då det alltid ser så lätt ut. Man borde vänja sig, men det gör man inte. Idag fick hon till det rejält och fick med sig ett svenskt rekord med grymma 186 kg. Gick det tungt? Nej. I bänken börjar hon bli stabil på vikter runt 100 kg vilket var precis vad hon fick med sig. Var riktigt nära att besegra 105 kg också i sista lyft, men utlåsningen blev lite för mäktig. Då största hotet om guldet, Mini Werngren STK, tyvärr bommade bort sig i böjen så blev det en kamp att samla ihop så många kg som möjligt så marken inleddes med 165 respektive 175 kg i fina lyft. Som sistalyft valdes 182,5 kg för nytt svenskt rekord, men lite framvikt satte stopp för det. Styrkan finns definitivt. Serien 186-100-175 gav således finfin total på 461 kg.

 

Jocke klass -105 kg  

Ordföranden fick inför detta mästerskap leva med situationen att vara favorit, då STK´s Peppe Nilsson lämnat wo och valt grundträning inför kommande internationella mästerskap. I Peppes frånvaro ångade Jocke på som aldrig förr. Lite gnissel i böjen där vi tog det säkra före det osäkra och gick om på 325 kg i andralyft efter att första försöket underkänts med 1-2. Sedan blev det idel vita lampor på omförsöket samt avslutande 337,5 kg. Bänkpressen gick som tåget; 217,5-225-232,5 kg utan att darra det minsta. Snyggt pers! Även marklyftet genomfördes på bästa sätt och äntligen fick Jocke avsluta ett SM-marklyft med nytt pers, 310 kg, och dessutom sätta ner stången som överlägsen svensk guldmedaljör. Stort, oerhört stort, och på en resa som startat för många år sedan har nu ett av de finaste delmålen nåtts.

 

 

Coach Hedqvist  

Skribent: Patrik Hedqvist

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info