Hoppa till sidans innehåll

Det nya året har börjat…

21 JAN 2010 00:00
  • Skapad: 21 JAN 2010 00:00

…och det är dags för första tävlingen. Nästa vecka är det serieomgång ett, där de bästa resultaten från våra tävlande kommer att ingå i serien som sträcker sig genom hela Sverige. Det gäller både styrkelyft och enbart bänkpress. Vi kommer som det ser ut nu skicka iväg 8 lyftare varav tre helt nya. En presentation kan dyka upp om dessa nya lyftare, för att ni medlemmar ska ha en uppfattning av vilka dessa är. Tävlingen genomförs i Kiruna lördagen den 30 januari.

Visserligen kommer serieomgång 1 redan igång den här helgen, då planeringarna för respektive distrikt i Sverige får välja datum inom vissa rimliga gränser såklart. Vårt nyförvärv Lars Berglund som är en inbiten styrkelyftare som också varit på besök flertalet gånger under den gångna säsongen välkomnar vi förstås och önskar lycka till då han deltar i serietävling några mil söderut, för att slippa dubbeltrasport.


Det gångna året

2009 års framgångar var många för Luleå Atletklubb, med flera guldmedaljer både på SM och distriktsnivå kan vi meddela att för serietävlingarna placerade vi oss fyra i styrkelyft (division 2) och 3a (division 3) i bänkpress. Men vi har också genom Emmas deltagande fått tre svenska rekord, knäböj, marklyft och totalvikt i klass -60kg.
Internationella tävlingsframgångar har också visats för första gången genom att Emma deltagit i nordiska mästerskapen, Europamästerskapen och kalottkampen.

Klubben har också vuxit till antalet tävlande, ryktet sprider sig att vi är en seriös klubb med god träningsanda och socialt umgänge, men inte minst att vi har bra utrustning och kunskap om träning.

Framtiden ser delvis ljus ut, såklart med många tävlingar och många, långa och hårda träningspass. Vi hoppas på att kunna leverera ett minst lika bra år som det som gått.

Tack för ert stöd medlemmar!

//Fredrik Gradin

Skribent: Fredrik Gradin

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info