Hoppa till sidans innehåll

Äntligen är ordningen återställd. Succé på SM!

28 JAN 2013 14:50
Efter ett mindre lyckat bänk SM i slutet av 2012 kunde det inte komma lägligare med ett succéartat styrkelyfts SM för LAK. Vad säger man annars om; två silver och två svenska rekord fördelat på tre lyftare? Hög klass! Foto: Christer Högström
  • Skapad: 28 JAN 2013 14:50

Emma -63 
Vi som följt med på träningarna vet ju kapaciteten, framförallt i knäböjen. Nu strulade det lite med djupet och det blev att höja enligt 182,5-185-190 kg och först i sista försöket klara ett godkännt lyft. Stor marginal dock styrkemässigt och framöver skall resultaten bli högre, mycket högre. Man skall nog inte klaga så väldans mycket då det trots allt blev nytt svenskt rekord. I bänken var siktet inställt på att skapa förtroende och samla kg och vita lampor. Detta gjordes via: 95-100-102,5 kg. Inga konstigheter och med perspektiv på det hela skulle hela serien legat en 2,5:a högre. I marken drogs ingången jättelätt, 165 kg, sedan höjde vi till 175 kg för att sätta lite press på medtävlarna. Lyftet blev lite knöligt och det var med lite oro i kroppen undertecknad släppte upp henne på 180 kg i sistalyft. Helt obefogat dock då Emma kämpade upp vikten i ett mörkbrunt lyft! Tvåa, slagen med futtiga 0,5 kg av STK´s Mini Werngren. Bara att lyfta på hatten för tjejernas kamp. Emmas prydliga nya pers lyder på 472,5 kg och blänker av silver. 

Lars -105 
Markformen har ju hållit smått fanatiska höjder sista månaderna och helgen var inget undantag. Enorm säkerhet på vikter en bit över 300 kg finns nu och primära målet var satt på svenskt rekord i momentet. Innan hann han dock smälla till med finfint pers i knäböjen, 310 kg, och även i bänkpressen, 210 kg. Grym form! Taktiken inför marken var solklar; lätt ingång, andralyft för bra totalvikt och tredjelyft för rekord. Serien blev därmed: 295-305-327 och svenskt rekord till Lars! Våldsam höjning av sitt totalpers till fina 847 kg vilket räckte till en meriterande 4:e plats. 

Jocke -105 
Här fanns ju svåraste möjliga motstånd i form av dominante Patrik Turesson. Det var dock bestämt att Jocke skulle sälja sig så dyrt som möjligt och fanimig, det blev så. Inledning med 330 kg i böj som följdes av en bom på 345 kg. Vi vågade inte höja till sista så det blev att gå om med gott resultat. Nytt pers men ändå långt ifrån full potential. Nästa gång, då djäklar! Bänkpressen gick stenhårt: 225-230-235 kg och vikterna gick bara lättare och lättare. Anar att mitt klubbrekord på 240 kg snart är ett minne blott. Hoppas Jocke tar det på Arnolds lite senare i vinter. I marklyftsmomentet ser man nu en pånyttfödd Lakso. Tror unge herr Berglunds intrång på marklyftstronen i föreningen gjort gott för den gamle för nu är det ett helt annat schwung i lyftningen. Drog till med nytt pers 322,5 kg och banne mig, det såg nästan lätt ut. Totalt därmed hela 902,5 kg och förutom att drömgränsen spräcktes så pressades Turesson till sitt yttersta för att freda översta platsen på prispallen. 

sm2013-prispall105

Foto: Christer HögströmSammanfattningsvis således en mycket lyckad tävling och det var i sedvanlig ordning en stor fröjd att umgås med lyftare från när och fjärran i vårt avlånga land. Inhysning i Fawlty Towers-inspirerad miljö tillsamans med själsfränderna från Jokkmokk samt tystlåtne, men träffsäkre, Mr Dela från Kiruna var en synnerligen trivsam upplevelse. Ett tips att ta med sig inför kommande resor är att spöken inte svävar högre än 150 cm ovanför marken...

/Coach Hedqvist 

Skribent: Torbjörn Tapani

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Powerzite

Ramirent

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Jonas W, Havsöringsgränd 1
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info