Historia:
Luleå Atletklubb bildades 1941 och har sedan dess aktivt sysslat med kraftidrott främst i form av tyngdlyftning och styrkelyft. Under 70-talet rönte klubben stora tyngdlyftningsframgångar med kända namn som tex. Lars Kounto och Lars-Uno Höök. På 80-talet fick klubben även framgångar på styrkelyftfronten med namn som Gustaf Nyberg, Donald Ericsson och Johan Westerberg. Westerberg har man även på senare år kunnat se i internationella sammanhang som coach för både svenska och danska landslaget i styrkelyft.

Under '90 och in på 2000-talet har namn som Robert Söderberg, Jens Sundgren, bröderna Daniel och Kent Henell och Joakim Lakso mfl. burit klubbens färger på många olika mästerskap och tävlat med varierande framgång. Luleå Atletklubb kan även stoltsera med inte mindre än två internationella styrkelyftdomare:

• Ola Arvidsson (kategori II)
• Joakim Lakso (kategori II)

Klubbens målsättning:
Vi välkomnar alla med intresse för kraftsport främst styrkelyft men även motionsträning, oavsett ålder, kön och ambition. Vi strävar efter en stor levande klubb med god kamratskap på både tävlings- och motionsnivå. Vi har också en strikt policy mot doping.

Uppdaterad: 2017-02-20 21:27

Tel: +4670-5244631