Hoppa till sidans innehåll

Kalottkampen 2010, Kiruna

20 SEP 2010 00:00
  • Skapad: 20 SEP 2010 00:00

Fullständiga (korrekta*) resultat kommer, tillsammans med film, i början av veckan. Inväntar lite fler bilder, från Freddans kamera.

Kan bara, återigen, konstatera att det aldrig tidigare varit så här spännande i en Kalottkamp. Var och en av lyftarna var matchvinnare vid något speciellt tillfälle.

Micke Andersson (242,5-130-237,5)
Som väntat enormt fin lyftning rent tekniskt. Höll dock på att strula till det i böjen där han missade inledande två böjarna på 235 kg. Jättejättelätta dock och vi satte en liten höjning här till 242,5 kg för att inte slänga bort kg i onödan. Klarade lyftet precis lika lätt och med centimeterna denna gång på rätt sida. Detta skulle visa sig, i slutändan, vara helt avgörande. Bänken och böjen sedan en fröjd för ögat.

Emil Högström (210-?-190)
Unge herr högström visade prov på god vilja i böjmomentet där 210 kg var precis det som gick att kräma ur kroppen. I bänken blev det dock trassel då vanligtvis säkra 120 kg vållade övermäktiga problem x 3. Ingenting att gräma sig över då utan fokusera framåt. Vi hade här också marginalerna på vår sida då en av norskarna också gick poänglös från momentet. I marken kom Emils matchvinnarmoment i form av en sänkning av ingångsvikt i marken. Känningar i ryggen gjorde att en förändring från 195 till 190 kg kändes bäst. Han drog vikten heroiskt för att sedan gå bet på 197,5 kg pga ryggkännningen....

David Stenström (230-160-230)
Här var det verkligen till att försöka ordna hjärtattack åt oss coacher. Inte i böjen som gick bra men med lite grundkänning, och lampor för detta, flera gånger om. Dessutom grymt rak och fin teknik som kommer bidra till ännu mastigare böjar framöver. Nej, det var i bänken nerverna fick sig en resa. Två bommar på 160 kg följdes av en, tillsynes, oändligt långt sistalyft på samma vikt och en olidlig väntan på domarnas dom......Godkänt!! Det var narurligtvis helst avgörande för att vi skulle vara med i kampen men jag skulle nog ändå inte lyfta fram det som Davids matchvinnande prestation. Det var istället i andra marken när han gjorde ett mörkbrunt lyft på 230 kg. Från knäna och uppåt vibrerade hela pöjken

Jonas Wennberg (225-120-240)
Jonte inledde med att persa i böjen med 225 kg. Hade även en riktig rackarrökare på 230 kg som tyvärr bedömdes som aningen grund. Följde sedan upp med nytt tävlingspers i bänken med 120 kg. Marklyftet är ju Jonas passion så viljan att prestera bra fanns i överflöd, men denna gång fick han nöja sig med "måttliga" 240 kg. Fick inte harmoni i de tyngre lyften och deppade en del för det. Han skall dock inte gräva ner sig över detta utan blicka framåt. Framförallt perset i böj var livsviktigt för totalpoängen. Matchvinnare Wennberg!

Erik Siira (255-125-250)
Djäklar vilket kraftverk. Mackan Larsson har ju sett Erik vid samtliga utrustningspass fram till tävlingen så han visste ju vad som komma skulle. Lugnt och stabil lyftning rakt igenom och dessutom lättdömt för domarna. Det kommer förmodligen bli en rasande utveckling för Erik den närmaste tiden. Se upp på U-SM kan jag säga! Det matchvinnande moment för Erik , i gårdagens kamp, var när han efter missad andrabänk lugnt och fint gick in och stänkte om vikten i sistalyft.

Emma Björklund (167,5-85-170)
Som lagmamma, och bästa poängplockare, givetvis matchvinnare delux. Svenska rekord enligt tidigare redovisning men det var i de små besluten som lagsegern togs. Böjen var inget snack där hade 170-172,5 kg åkt med, punkt slut. I bänken gjordes en liten höjning till 85 kg, i andralyft, för att samla kg vilket visade sig helt riktigt då 87,5 kg sedan blav för tung. I marken blev det helt avgörande med besluten. Andramarken sattes till 162,5 kg för totalrekord och kanonfina poäng. Det var ju inte helt lätt (läs skitsvårt) att hålla nån exakt kontroll på hur vi egentligen låg till så vi dividerade en kort stund om vi skulle gå 167,5 eller 170 kg som avslutning. Både skulle innebära sv.rekord, men hur långt skulle det räcka totalt? Emma dock bergsäker på att hon skulle klara 170 kg så det fick bli den vikten. Lite justering av dräkt, sedan in på podiet.... Succé

Bilder tagna av Christer i länken nedan, annars finns det andra bilder i vårt arkiv.
http://iof3.idrottonline.se/template....aspx?id=21367


//Patrik

Skribent: Fredrik Gradin

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Intersport

Nordsjo Ide och Design

Powerzite

Luleå Glas

Ramirent

virali_logo

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Joakim Lakso, Abborgränd 14
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info