Hoppa till sidans innehåll

Inför svenska mästerskapen i bänkpress, Sundbyberg

20 NOV 2009 00:00
  • Skapad: 20 NOV 2009 00:00

Svenska mästerskapen i bänkpress, Sundbyberg

Lite införinformation och förhandstips av våra lyftare som deltar i Bänkpress SM i Stockholmsförorten Sunbyberg.

Emma Björklund J-60 kg

Hon har gått som tåget under hela året. Utvecklingen är smått sensationell. Från att ha haft sitt svagastes moment i bänkpressen så är hon nu på väg att spräcka 100 kg´s vallen. Jag törs inte lova att detta sker på SM men jag hoppas och tror att ett lyft på +90 kg kommer ge henne guld. De är bara två i klassen.

Annika Lindmark -60 kg
För närvarande en av Sveriges främsta bänkpressare utan tröja. Klarade 87,5 kg lätt på DM och här finns också förhoppningar om ett +90 kg´s lyft. På förhand en rolig klass med hela 9 lyftare. Annika har chans på brons trots att samtliga andra tjejer lyfter med bänkpresströja.

David Dadvande U-67,5 kg
Tillsammans med David Strågefors från Jönköping klassens stora favorit. De är mycket jämna och det kan gå hursomhelst. Förhoppningen är naturligtvis att ”vår” David klämmer till med ett +110 kg´s lyft och vinner guld!

Jonas Wennberg U-82,5 kg
En utpräglad böj/markspecialist och har svårt att få till det riktigt i bänkpressen då han har ordentligt långa armar. Trots detta god för just över 100 kg och det kan komma att räcka till brons. Kampen om denna medalj blir mot egen Robin Niemi samt Stefan Fastborg (Umeå).

Robin Niemi U-82,5 kg
Den av våra u-lyftare som tävlat kortast tid men han ändå chansen att utmana Wennberg och Fastborg om bronset!

Sami Eskelinen J-90 kg
2:a på anmälningsvikt och skall absolut vara med och fightas om medaljerna. Det är tätt som fasiken och då det är tal om juniorlyftare så kan det alltid bli någon överraskning med nån lyftare som får till det rejält.

Christoffer Schylander J-100 kg
Sett jättebra ut på träningarna och är god för ca 185 kg. Vi får se hur långt det räcker men top 3-4 ser ruggigt starka ut, dessutom rutinerade lyftare. Kan Schylander slå sig in top-5 är det kanonbra.

Jocke Lakso -100 kg
Vad skall man säga? Inte ens Jocke hade i sina vildaste fantasier trott att han skulle få vara med och leka med specialistbänkarna. Nu är han det och då håller vi full gas! Det vi siktar på är att sätta ett personligt rekord och lyckas detta så är det verkligen en succé. Jag tror på 202,5-205 kg och därmed en putsning av nysatt pers (från bänk DM).

Efter tävlingen är det bara hålla ögonen öppna efter bilder och videorapport på vår hemsida.

//Patrik

Skribent: Fredrik Gradin

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Intersport

Nordsjo Ide och Design

Powerzite

Luleå Glas

Ramirent

virali_logo

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Joakim Lakso, Abborgränd 14
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info