Hoppa till sidans innehåll

Inför Norrlandsmästerskapen i styrkelyft och bänkpress

27 APR 2009 00:00
  • Skapad: 27 APR 2009 00:00Lördagen den 2:a maj är det åter dags för tävling. Denna gång skall vi åka iväg till Kiruna för de årliga Norrlandsmästerskapen. LAK mönstrar mycket glädjande en rekordstor trupp om hela 12 st lyftare.

Ungdomar
David Dadvande SL -67,5
Robin Niemi SL -75
Jonas Wennberg SL -82,5

Här debuterar Robin Niemi och det skall bli oerhört intressant att se vad han kan hitta på. Robin är framförallt en mycket stilfull marklyftare och kommer göra stora framsteg framöver. David och Jonas blåser på för fullt för att vi skall kunna få en uppfattning om träningsmål inför sommarens hårdträning.

Juniorer
Emma Björklund SL -60
Jimmy Vesterberg Bänk -90
Sami Eskelinen SL -100

Vår sprillans nya silvermedaljör från Nordiska mästerskapen, Emma Björklund, får nu ytterligare en chans att visa upp sin potential. En putsning av det nysatta personliga rekordet kan räcka ända fram till en EM start. Jimmy kör med bänktröja för första gången och det blir hur spännande som helst. Vår finskättling Sami gör, liksom Robin, sin allra första tävling och har även han sett riktigt gedigen ut på träningarna sista veckorna.

Seniorer
Annika Lindmark SL -56
Sinan Gabrail Bänk -82,5
Amer Alramahi SL -82,5
Fredrik Gradin SL -90
Thomas Ärlig SL-90
Patrik Hedqvist SL -100

På seniorsidan finns också en hel del intressanta starter. Främst är det Annikas styrkelyftsdebut som ligger i fokus och naturligtvis frågan om hon kan klara av drömgränsen 80 kg i bänkpress. Det är ytterst få lätta svenska lyftare som klarat denna bedrift, utan bänktröja. I övrigt så har Sinan för avsikt att prova lyckan i klass -82,5 kg. Jag blir inte ett dugg överraskad om han klämmer ditt 200 kg även här. Amer har presterat kanonfint med nya utrustningen och med lite tur kan det bli ett jätteresultat för honom. Thomas kör kanske sin sista tävling på ett tag, då studietiden nu lider mot sitt slut. Ingenting är dock helt säkert än. För Fredrik och undertecknad är det full fart som gäller och förhoppningsvis kan vi träda in i sommarträningsperioden med fina resultat i ryggen.


Håll tummarna!

/Patrik H

Skribent: Fredrik Gradin

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Intersport

Nordsjo Ide och Design

Powerzite

Luleå Glas

Ramirent

virali_logo

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Joakim Lakso, Abborgränd 14
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info