Hoppa till sidans innehåll

Bänkpress DM, Öjebyn 2009

17 OKT 2009 00:00
  • Skapad: 17 OKT 2009 00:00

Nyss hemkommen från detta evenemang och det är med blandade känslor. För egen del så var det otvivelaktigt så att jag sett fram emot att sätta ett redigt pers och visa att man tillhör den yppersta eliten, men dessa planer grusades för några veckor sedan. Dock är det enormt trevligt att åka på utflykt med LAK-gänget. Det är just så det känns. Alla är glada och positiva, "ungarna" håller låda och ett gemytligt skimmer lyser över det hela. Idag, liksom för det mesta, presterade många på topp också.


Nu till Team Luleå AK

Annika -60 kg
Kan meddela att hon gjort det igen... Fullständigt chockat med sin rawstyrka. Tre lyft, 9 vita lampor; 75, 80 och 85 kg Samtliga lyft precis lika lätta. Helt allvarligt så såg +90 kg inte omöjligt ut idag. Detta på kv runt 57 kg. Krut!

Emma J-60 kg
Även Emma gjorde en kanontävling! Bänkpressen som tidigare spökat lite fungerar nu klocktrent. Även Emma klarade 85 kg, också detta med stor marginal. Det finns stor potential, det är fullständigt klart.

David U-67,5 kg
Detta var ett rent träningspass för u-lyftarna men det hindrade inte David från att bita till ordentligt. Han noterade 105 kg och därmed nytt pb. Gott.

Jonas U-82,5 kg
Jonas var den av u-lyftarna som hade det mest kämpigt. Man skall komma ihåg att han dessutom var den enda av dem som böjde tungt med utrustning igårkväll. Som ingång 95 kg, men lärdes en nyttig läxa. Underskatta ej vikter på tävling. En överaskande bom på 100 kg, där ofantligt med krut gick åt till att rädda lyftet halvvägs upp kostade honom för mycket kraft och i omförsöket så fanns det ingen reserv kvar. Nåväl, det är på tävling man lär sig mycket.

Robin U-82,5 kg
Då Robin haft trassel med ryggen har mycket fokus kunna ligga på bänkpressen. Detta har gett resultat och idag smällde han till med magiska 100 kg, kul!!

Sami J-90 kg
Sami ser säkrare och säkrare ut och denna gång räckte det till 187,5 kg i ett fint förstalyft. Därefter lite knepigheter med att vänta in signalerna så det blev bom i andra på 190 kg sedan balansfel i sista lyft.

Amer -82,5 kg
Det har sett enormt trångt ut på träningarna och möjligheterna att Amer skulle få med sig ett lyft idag var redan från början tämligen skrala. Stök och bök med 145 kg resulterade i bom, bom & bom. Att lära sig dock är att fundera på hur man gör på de träningar då väl lyftningen fungerar

Dennis -100 kg
Debut för Dennis idag. Valde att köra raw och enbart inrikta sig på att se och lära. Han skötte sig hur bra som helst och uppvisade fint tävlingshuvud. Som bäst 142,5 kg och ett sistalyft på 147,5 kg som inte alls var lång borta.

Jocke -100 kg
The Lakso, Se och lär! Det går att bli bra på bänk bara man vill nog mycket. Jocke fixade nämligen magiska 200 kg idag och är med detta SM-kvalad. En helt obeskrivlig framgång och ett mål som han trott varit omöjligt att uppnå under 17 år av lyftning. Idag skedde det och det var faan ingen dröm. Det är verklighet. Vill man så kan man. Inga ursäkter.

Coach Hedqvist

Skribent: Fredrik Gradin

Samarbetspartners

Eleiko

sisu_logo

Intersport

Nordsjo Ide och Design

Powerzite

Luleå Glas

Ramirent

virali_logo

Postadress:
Luleå AK - Styrkelyft
Joakim Lakso, Abborgränd 14
97452 Luleå

Besöksadress:
Bastugatan
97241 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info